perjantai 8. tammikuuta 2016

11. Mitä aktiviteettiä keksiä koiralle talvella?

Heissan! Tässä postauksessa ajattelin kertoa 5 vinkkiä  mitä tehdä koiran kanssa ja miten aktivoida sitä talvella kun on kylmä ja aktiviteetit pitää rajoittaa lähinnä sisätiloihin. Nyt kun viimeaikoina on ollut niin kylmä. Meillä Cindy ainakin nostelee kovasti tassujaan ja ei tarkene oikeen edes asioilleen mennä. Puhumattakaan energian purku ulkoilusta ja lenkkeilystä.

  Itse olen kokeillut suurinta osaa näistä, ja toimii!

 Jos sinulle tulee vielä näiden jälkeen joitain aktiviteettejä mieleen, kerro toki kommentilla! Minusta olisi hauska tietää, miten muut aktivoivat koiransa kovilla pakkasilla.






1. Jos sinulla on aikaa eikä muuta ohjelmaa, niin miksetpä vuokraisi vaikka agility hallia tai koirakerhojen tiloja käyttöön vaikkapa tunniksi?
  Oulussa koirakerho tiloja on paljon. Kuten kennelliitojen tiloja kuten Osty ja agility halli Dogantti.

  Itse koirien kanssa kokeiltiin tässä pari vuotta sitten Dogantin agility hallia, ja siellä olikin monelaisia esteitä ja putkia, eli hauskaa oli!

  Parasta näissä halleissa on että ne eivät ole kovinkaan kalliita esimerkiksi yhden tunnin saa tosi halvalla.
 Joten kannattaa katsoa onko omalla paikkakunnalla jotakin hallia jossa saisi touhuta koiran kanssa.

2. Koirauimala

   Jos paikkakunnaltasi, tai sen läheltä löytyy koirauimala/koirakylpylä, sekä jos koirasi pitää uimisesta, on koirauimala loistavaa ja energiaa purkavaa tekemistä koirallesi.
 Itse ei olla tosin koirien kanssa koirauimalaa kokeiltu, mutta olisihan sitäkin hauska päästä kokeilemaan.
  Koirakylpylöistä löytyy usein muutakin, kuin pelkkä uinti mahdollisuus. Monissa on myös koirien suolahuone sekä koirien vesijuoksumatto.


3.  Aktivointilelut ovat monesti hauskaa tekemistä koiralle. Jos sinulla ei kuitenkaan ole koirallesi aktivointilelua, tai on mutta haluat kokeilla jotain uutta, on minulla yksi vinkki, Omat koirani ovat tykänneet tästä kovasti. Tämä on myös äärettömän helppo toteuttaa.

Tarvitset:

- Tyhjän vessapaperi rullan, tai puolikkaan tyhjän talouspaperi rullan.

- Nameja


Taittele tyhjän vessapaperi rullan toinen pää kiinni. Laita haluamasi määrä nameja rullan sisälle avoimesta päästä, ja taittele avoin pää kiinni.  Tarjoa koiralle.

  Idea on se, että koira keksii itse kuinka saada namit ulos.
Muistathan valvoa koiraa aina kun sillä namirulla hallussa.


4. Ota jokin tietty alue ja piilota nameja erillaisiin paikkoihin. Jos koirasi ei heti hoksaa miten niitä etsiä, voit aluksi opastaa sitä hieman, missä nameja on.

Itse kokeiltiin koirien kanssa ja kun hoksasivat mistä etsiä, niin sujuikin helposti.



5. Pakkaspäivät ovat hyviä tilaisuuksia opettaa koiralle temppuja. Niitä ei ole koskaan liikaa!

Omat koirat tekevät vaikka kuperkeikan, että saisivat herkkuja, täytyy vain muistaa palkita koira pienestäkin edistyksestä.

Muista olla kärsivällinen, yksikään koira ei opi temppua ihan heti.


 



  Tässä oli siis 5 vinkkiä koiran aktivointiin :) Toivottavasti postauksesta oli hyötyä jollekkin, ja kertokaahan toki omia vinkkejänne :)

 Kertokaa myös pidittekö postauksesta ja voisiko niitä tulla joskus lisää.

Ensi postaukseen!

-Milla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti